Profiel Papendrecht

Veel inwoners van Papendrecht zien onze gemeente als een plezierige plaats om te wonen: de huizen zijn goed, de wijken afwisselend en de omgeving groen. Er zijn goede onderwijsvoorzieningen, veel mogelijkheden om te sporten en door de nabijheid van Dordrecht en Rotterdam zijn voorzieningen die in de gemeente zelf niet voorhanden zijn, toch in de directe omgeving te vinden. Verder is de ligging aan het drierivierenpunt en aan de rand van de Alblasserwaard uitzonderlijk. Het zorgt ervoor dat in Papendrecht de nabijheid van (groot)stedelijkheid en van natuur samenkomen. Kortom: Papendrecht heeft een aantal unieke eigenschappen en die kunnen worden uitgebuit: een uitstekende bereikbaarheid -de ligging aan enkele drukbevaren rivieren en aan de A15 en N3- stedelijke voorzieningen op een steenworp afstand en tegelijkertijd het Groene Hart als achtertuin.

Winkelcentrum De Meent Рin 2007 geopend Рis een prachtige aanwinst voor zowel winkelliefhebbers uit Papendrecht als van buiten Papendrecht. Het centrum van Papendrecht is nog volop in ontwikkeling. Er zijn twee parkeergarages, er komen nog steeds meer winkels en (sociale) nieuwbouwwoningen. Door de gevarieerde horeca met heerlijke terrasjes is het tijdens en na het winkelen aangenaam vertoeven in het centrum. Ook traditionele elementen worden niet vergeten: bijvoorbeeld het waterfront, de dijk en de historische bebouwing komen volop tot hun recht. Ooit bepaalden vooral boerderijen en dijkwoningen het beeld. Vanaf de jaren zestig werd in uiteenlopende stijlen gebouwd. In die jaren was Papendrecht de snelst groeiende gemeente van Nederland; soms waren rond de 1500 woningen tegelijkertijd in aanbouw. De huidige wijken weerspiegelen de verschillende bouwstijlen.

Papendrecht is wandelvriendelijk getuige de eigen wandelroute, de fraaie parken en het Alblasserbos. Papendrecht is fietsvriendelijk: uitvalsbasis voor vele prachtige routes richting Alblasserwaard/Groene Hart of de Dordtse Biesbosch. En niet te vergeten sportvriendelijk! Een rijke keur aan sportvoorzieningen, sportverenigingen en andere sportmogelijkheden. Kleine en grote sportclubs (denk aan de Papendrechtse Korfbalclub PKC) maar ook individuele sporters zetten de gemeente op de internationale sportkaart. Vanaf 2014 geniet Papendrecht van een nieuw sportcentrum: een modern binnen- en buitenzwembad met ligweide en een dubbele sporthal.
Meer info over deze fijne gemeente is te vinden op www.papendrecht.nl.