Vos pakt de ritzege en eindwinst

Marianne Vos is in Berg en Terblijt eindwinnares geworden van de vijftiende editie van de BrainWash Ladies Tour. De renster van Rabobank sloot de wedstrijd af in stijl door de slotetappe naar Berg en Terblijt te winnen en zo haar tweede ritzege in deze zesdaagse ronde te boeken. Vos was bovenop de Geulhemmer Berg de sterkste van een kopgroep van drie. De Amerikaanse Evelyn Stevens werd tweede, de Italiaanse Elisa Longo Borghini werd derde. In de slotetappe schoof Vos in het eindklassement voorbij de Duitse Charlotte Becker, die al snel moest afhaken voorin de wedstrijd. Vos sprak van een geslaagde test richting het wereldkampioenschap. ,,De vorm is goed en ik verwacht dat zeker nog twee weken te kunnen vasthouden. Het zou mooi zijn als ik daar mijn seizoen met de titel kan afsluiten.” Het was voor Vos de vierde opeenvolgende zege in de Ladies Tour. Op het eindpodium werd zij vergezeld door Evelyn Stevens (tweede) en Judith Arndt (derde). ,,Al snel werd me duidelijk dat veel ploegen er een harde koers van wilden maken vandaag om zo het klassement nog flink op te schudden. Het werd een slijtageslag, maar dat maakte het een prima voorbereiding op het wereldkampioenschap van over een paar weken. Toen ik zelf op 22 kilometer voor het einde op de Cauberg aanviel, konden er maar drie mee. Stevens maakte daar wel indruk door de aanval over te nemen en haar zie ik met een aantal anderen als een gevaarlijke concurrente voor het WK straks. Maar ik merkte gelukkig dat ik ook goed in orde ben momenteel en eigenlijk was ik dat een week lang in deze Ladies Tour.” Vos blijft in Limburg om zich op het WK voor te bereiden. ,,Allereerst gaan we verder schaven aan de ploegentijdrit. We hopen op een technisch en meer geaccidenteerd parcours voor de prijzen mee te doen op zondag 16 september, al moesten we in de vlakke ploegentijdrit in de Ladies Tour bijna een minuut toegeven op Specialized-Lululemon. Vervolgens is de WK-wegwedstrijd een groot doel. Met die wedstrijd in gedachten – waar ik hoop te winnen voor eigen publiek – hoefde ik geen moeite te doen me weer op te laden voor het tweede deel van het seizoen na de Olympische Spelen.

Tekst: Roy Schriemer/ Wielerlandmagazine.nl
Foto: Theo van Sambeek/ www.fototvs.nl

Uitslag zesde etappe klik hier/ Click here for results stage 6